BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

UNIVERSITY OF PUTRA MALAYSIA

Friday, August 10, 2012

Tahniah!






Assalamualaikum kepada semua yang saya hargai, sebelum saya pergi jauh,, dikala masih dalam bulan penuh barakah ni,, ampun dan maaf kerana telah lama meninggalkan kancah blogging ni..

Sempena dengan keputusan Final exam yang baru keluar pada hari ni bertarikh 10 Ogos 2012 saya ingin mengucapkan Setinggi-tinggi tahniah kepada rakan-rakan seperjuangan kerana anda telah membuat ibu bapa and tersenyum gembira dengan kejayaan yang anda lakarkan pada semester ini.

Tinggal satu sem saja lagi untuk hadir ke kuliah. Lepas ni semua dah berpisah sebab masing2 buat LI kat tempat lain2.

All the best!!  

Di sini saya selitkan kata-kata dari seorang rakan saya yang mungkin dapat menaikkan semangat dan peringatan buat beliau dan rakan2 saya yang lain termasuk rakan blogger yg masih menuntut ilmu. Tak lupa pada saya sendiri..
 

"walau apa pun, pointer tu hanya sekadar nombor..mmg benar sng tuk aku kata sebab aku pointer lagi tggi..tp xde gune jugak lau kite xreti nak apply ilmu yg kite belajar..setiap manusia ada kelemahan dn kelebihan...tuhan bg rezeki masing2 kat hamba dier. yang penting jgn mengalah dn putus asa. terus berusaha. pesanan untuk aku ko dan yang laen2...jujur, aku xpandai. kalau aku pandai aku xjumpe korang sume. aku dh amek jurusan doktor dah...xdenye aku knl korang sume. tp pointer tu sume rezeki allah setimpal dgn usaha kita..aku tahu usaha aku...jd aku xmenyesal pun xdpt 4 flat..aku akan cube next sem..jadi pointer kite bukan ukuran sama ada kita berjaya atau kelak di masa depan kita kan..?
jujur, aku xpenah bangga dgn pointer aku sbb aku apa yg aku belajar kdg2 aku xreti nk apply...
rasa sgt bodoh...
tp skrang aku berusaha tuk apply apa yg aku belajr..
kekdang aku rasa, org yg pandai apply lagi bgs dri org yang pointer dier tggi melangit..."
             
                         -ANONYMOUS-

Kepada 'anonymous' terima kasih yang tak terhingga kerana memberikan pandangan yang sedikit sebanyak ada faedah dan betulnya. Sesungguhnya redha Allah yg perlu kite cari dalam menuntut ilmu. Maklum lah dalam menuntut ilmu ni terlalu tinggi cabaran yg kita hadapi. Berusaha ,Doa, Yakin, Redha dan Tawakal. Semoga anda di berkati dan di rahmati oleh  Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Teruskan usaha dan jangan penah putus asa. Kerana menuntut ilmu juga adalah ibadah. 

Bersangka baik pada Allah S.W.T, walaupun Dia tidak memberikan apa yang kita impikan...hanya Dia yang mengetahui apa yg kita tak tau.. Senyum.....
 











0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...