BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

UNIVERSITY OF PUTRA MALAYSIA

Tuesday, May 10, 2011

Kerajaan Semut

Alhamdulillah...
post kali ni mungkin berkisar tentang semut...
kenapa saya pilih semut??
first bile sy terfikir ape post saya nak letak kali ni mmg xde idea...

last2 bile saya tengah dahaga cari la air untuk di minum, dalam tu ada la semut...kacau mood nak minum...ish3...

then, saya cuba cari atau google la kan...

konon nak cari la kisah-kisah semut ni...
dapat la satu bahan untuk di kongsi bersama...

saksikan video ni ...
then, kita renungkan sama-sama ye....

 

Betapa keciknya makhluk semut ni mampu membina kerajaan yg sangat besar....
semut ni jugak adalah haiwan yg paling kuat dimana mampu mengangkat benda 2 kali ganda berat dari badan dia kan...kalau x silap saya la...semut ni juga melakukan kerja secara bekerjasama...huhu..contohilah semut-semut ni...
Wallahualam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...