BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

UNIVERSITY OF PUTRA MALAYSIA

Friday, August 5, 2011

Ce teka Ce teka

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah dah masuk puasa yang ke 6..semoga amalan kita di terima oleh-Nya..

kali ini, saya lebih suka pada post santai...

mengikut tajuk entry kali ni Ce teka Ce teka kan..so, korang teka la ape sebenarnya motif saya buat entry ni..hehehe...


ok saja je la nak keluarkan soalan teka teki ni pada anda semua..ok..

ni ada beberapa soalan..

1) Apa beza di sini dengan di sana?

2) Apa kah benda yang hidup di udara, darat dan air?

3) Apa benda nya bila turun lambat, bila naik cepat?

4) Barang ape yang lebih berguna apabila pecah?

5) Scorpion kaler ape?

6) Banyak2 haiwan, haiwan apekah yang kaki atas kepala, tangan atas kepala, perut atas kepala, kepalanya pun atas kepala?

7) Tie ape yang berbelang-belang?



sila lah jawap...hehe
tak ada la susah sangat kan?

kalau nak tau jawapan..tunggu la saya post jawapan dia and nanti saya bagi link..

yang penting jawap la soalan ni dulu..

selamat mencuba!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...