BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

UNIVERSITY OF PUTRA MALAYSIA

Saturday, March 12, 2011

Malaikat maut datang pada bila-bila masa..Video ni di ambil dari sumber Youtube untuk perkongsian dan renungan semua...

untuk dapatkan lagi video ada di bawah ini..


dan ada lagi video nya..Kejadian di Arab Saudi, kala pemain sepak bola, dicabut nyawanya dan sakratul maut di tengah padang Bola.
Saudaraku,
Maut adalah pemutus segala kelazatan duniawi, dia adalah pemisah sahabat dan pengeruh kenyamanan hidup orang-orang yang lalai. Ia adalah kenescayaan. Di mana saja kamu berada, kematian akan mendapatkan kamu, kendatipun kamu di dalam benteng yang tinggi lagi kokoh, begitu firman Allah dalam QS. an-Nisâ 4:78.

Ia akan datang kepada kita, kendati kita berusaha lari menghindar darinya: Katakanlah: Sesungguhnya kematian yang kamu lari daripadanya, maka sesungguhnya kematian itu akan menemui kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada (Allah), yang mengetahui yang gaib dan yang nyata, lalu Dia beritakan kepada kamu apa yang telah kamu kerjakan (QS. al-Jumuah 62:8).

Dan video ini menunjukkan janji-janji Allah adalah benar..
semoga ia menjadi pencetus hati kita untuk bertaubat dan sentiasa mengingati mati..

sedang kita menunaikan tanggungjawab kita nyawa pun boleh dicabut...subhanallah..

"Meninggal dalam keadaan berdakwah"
khusnul khotimah perlu kita dapatkan!..dalam keadaan macam mana cara pun kita akan meninggalkan dunia ini..carilah bekalan akhirat sebelum dihisab..sama-sama ya kita doakan semoga kita sama-sama diberi petunjuk dan hidayah Allah swt..agar di beri keimanan yang tinggi untuk melakukan amar ma`aruf nahi mungkar..amin...

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...