BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

UNIVERSITY OF PUTRA MALAYSIA

Tuesday, February 16, 2010

Family:1995

Salam keceriaan kepada semua pembaca yang ceria-ceria selalu. Ceria kan 'mood' anda semua dengan gambar di atas..Kali ini tiada topik yang ingin saya 'post' kan. Akan tetapi, topik tetap ada dengan berlainan variasi iaitu kekeluargaan. Keluarga ini bahagia dengan ramai ahlinya. Pelbagai kerenah yang dapat di lihat dalam kehidupan kami sekeluarga. Alhamdulillah, saya di lahirkan dalam keluarga yang besar seramai 7 adik-beradik 5 lelaki dan 2 perempuan. Namun, jika di lihat dalam gambar di atas hanya ada 6. Nak tau kenapa...? sebab yang bongsu belum ada lagi masa ni. Gambar ini di ambil sekitar 90-an. Kalu tak silap tahun 1995. Kalu sesiapa tak tahu yang mana satu kah saya. Saya anak yang ke-4. Lihat pada saiz badan boleh agak dah kan ? masa ni pula ketika kami menetap di negeri melaka. Waktu ini masih ingat dalam memory semula jadi saya...

Kalu nak bercerita tentang keluarga memang banyak. Kesimpulannya, kira ok la dah bagi tahu sedikit kan. Tak usah la panjang lebar. Harap maklum.

.:Perubahan itu perlu:.

Semoga hari ini lebih baik daripada hari-hari sebelum. Dan merubahlah diri walaupun perubahan yang amat sedikit tetapi cukup bermakna bagi membina kejatian diri.

Dalam hidup banyak dugaan, cabaran, rintangan dan seangkatan dengannya. Perlulah kita memiliki jiwa yang kuat, tabah, kental dan sekumpulan dengannya untuk kita menempuh semua masalah.

Wahai saudara dan saudari yang mulia apa salah nya kita meletakkan diri kita sebagai hamba yang sentiasa menggap diri kita di bawah. Bukan bermaksud kita berada di bawah orang lain senang2 memijak kepala..apa yang saya maksudkan jadi hamba yang merendah diri...dan bukan bermakna pula terlampau merendah diri pula..berpada-pada la..

Dalam hari kita mungkin ter ataupun tak sengaja bergurau, usik mengusik, dan menyebabkan ada yang terasa atau terambil hati... al-maklum lah macam-macam ragam. Adalah dengan baik nya dan merelakan diri minta maaf walaupun kita menggap itu sekadar gurauan. Tak salah kan ? tak kan nak tggu sampai tibanya hari raya baru lah mintak maaf. Itu kalu kita masih diberi nyawa. Kalu tak ?
Elok lah kepada pembaca yang budiman hayatilah.

Sekadar sedikit sebanyak yang dapat berkongsi.
bukan setakat 'majulah sukan untuk negara' sahaja.
tetapi 'majulah diri untuk agama tercinta'.
Insya-Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...