BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

UNIVERSITY OF PUTRA MALAYSIA

Monday, December 13, 2010

Keimanan yang tidak beroperasi..

Apakah petanda keimanan yang tidak beroperasi?
Ada beberapa..
Mengapa penting untuk kita mengetahuinya?
Untuk mengukur diri kita. Untuk melihat ‘keadaan sebenar’ kita. Untuk memerhatikan apakah yang patut kita lakukan pada diri kita.
Sekiranya tidak mahu ambil pusing?
Terpulang. Tetapi selagi saya masih hidup, saya akan berusaha membangkitkan hal-hal ini buat peringatan diri dan orang lain bersama. Keimanan yang tidak beroperasi hanya akan melahirkan peribadi yang tidak berkualiti, hilang ‘kekuatan sebenar’ dan mudah tersungkur ke dalam kegelapan.
Dan hari ini, keimanan yang tidak beroperasi itu tidak semata-mata disebabkan oleh diri sendiri yang tidak ambil peduli. Zaman ini, ada musuh yang berusaha untuk mematikan operasi keimanan dalam diri mukmin, dan mereka juga berusaha menambah ketidak pedulian muslim terhadap keimanan mereka...

And now, saya nak tau apa pendapat atau ulasan daripada pembaca yang saya hormati sekalian..kita sama2 memperingatkan antara kita..InsyaAllah mohon memberi sedikit balasan daripada post ni.. sila post kan komen anda..saya berkeinginan untuk mendengar sendiri daripada sidang pembaca..harap kita dapat sama2 berkongsi ilmu untuk pedoman kita..

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...